
Coach Rotterdam en omstreken
Onze coach Rotterdam werkt vanuit het goed bereikbare kantoor in Rotterdam. Maar bij coaching van meerdere personen binnen één organisatie, is een andere locatie ook mogelijk. Daarnaast is coaching via beeldbellen, zoals Skype, Teams of Zoom, ook mogelijk.
Coaching financiële medewerkers
De coach Rotterdam is afgestudeerd als Register Accountant en heeft ruim 40 jaar financiële management ervaring. Onder meer opgedaan als extern accountant, administratief manager, financieel directeur, CFO en meer (zie verderop). Hij spreekt en begrijpt dan ook de taal en gedachten van medewerkers van de administratie, backoffice en financials.
Coaching tijdens veranderingen
De coach Rotterdam heeft veel veranderingstrajecten meegemaakt. In vaste banen maar ook als interim manager. Tijdens, voor en na veranderingen zullen diverse medewerkers in meer of mindere mate problemen kunnen krijgen of veroorzaken. Veranderingen zijn voor veel mensen namelijk niet leuk of eng. Men kan gaan remmen, blokkeren of anderszins ongewenst gedrag vertonen. Via coaching kunnen de leidinggevenden of medewerkers geholpen worden de gewenste veranderingen succesvol op te pakken.
Coach Rotterdam voor ondernemers
Ondernemer zijn is een zeer uitdagend gebeuren. Van een ondernemer wordt verwacht in elk vakgebied goed te zijn of in te zien voor welke vaardigheden hij of zij hulp moet inschakelen. Als ondernemer blijf je echter altijd verantwoordelijk, ook voor de diensten welke derden voor je doen. Het is dan ook prettig of zelfs wenselijk dat je af en toe kunt sparren met een vertrouwenspersoon. Bijvoorbeeld met een ervaren mede ondernemer. Onze coach Rotterdam is ruim 30 jaar ondernemer en is bekend met de vele kansen en bedreigingen rondom ondernemerschap.
Conflict coaching
Voor of tijdens een gespannen situatie of conflict is het heel prettig indien je met iemand kunt overleggen of spiegelen. Bijvoorbeeld met uw accountant of advocaat. Anderen doen dat liever (eerst) met iemand uit het bedrijfsleven die midden in de praktijk staat. Conflict coaching kan ook plaats vinden voor of tijdens een mediation.
Leo Vuijst is uw coach Rotterdam
Leo is geboren in 1956. Hij is sinds 1992 zelfstandig ondernemer en coach en sinds 1998 mediator.
Gestart als accountant bij het accountantskantoor KPMG. Daarna werd hij Hoofd Financiën en Administratieve Organisatie bij Van Nelle (koffie, thee, tabak). Hierna een buitenlands avontuur in El Salvador als Merchandising Manager. In 1988 Financieel Directeur van Ter Meulen Warenhuizen.
Vanaf 1992 is hij zelfstandig adviseur, coach en Interim Manager. Met een reeks aan interim opdrachten als algemeen directeur, financieel directeur, project manager en verandermanager.
Vanaf 2001 tot 2014 was hij directeur en oprichter van een personele dienstverlener. In 2013 richtte hij DietCetera (een digitale diëtistenorganisatie) op welke hij begin 2022 verkocht. Begin 2021 startte hij Insolving een dienstverlener voor bedrijven in financieel zwaar weer.
Expertise van de Rotterdam coach
De expertise van de Rotterdam coach ligt op het gebied van coachen van medewerkers en managers uit het bedrijfsleven. Specifiek degene met financiële of administratieve functies, medewerkers tijdens een veranderingstraject, ondernemers en partijen rondom conflicten.
Persoonlijkheid van uw Rotterdam coach
Zijn persoonlijke kwaliteiten liggen op het gebied van positivisme, humor, geduld, brede ervaring, inzicht en creativiteit. Met een positieve aanpak bereik je in zijn ogen namelijk meer. Verwacht geen grijze wollen sokken type.
Wat is de overeenkomst tussen mediation en coaching?
Er zijn verschillende overeenkomsten tussen mediation en coaching. De belangrijkste is echter dat elke partij zelf zijn stappen en keuzes moet maken richting de gewenste oplossing. De mediator en coach helpen de betreffende persoon of personen wel, maar dat is meer een spiegelende of procesrol.
Wat is het verschil tussen mediation en coaching?
Het verschil tussen mediation en coaching ligt op verschillende vlakken. De belangrijkste is echter dat coaching meer gericht is op het (aan)leren of herkennen van een bepaald gedrag of vaardigheid. Ook wel genaamd een persoonlijk ontwikkeltraject.
Terwijl mediation voornamelijk gericht is op het bereiken van een oplossing in een gerezen kwestie. Daarnaast zijn er bij mediation vaak meerdere partijen (twee of meer) aanwezig en bij coaching zijn het over het algemeen juist individuele sessies.
Wat is de overeenkomst tussen een mediator en een coach?
Een mediator en een coach zijn beide goede observators en vragenstellers. Beiden moeten zich houden aan vertrouwelijkheid en geheimhouding. Beiden zijn in staat de partijen aan tafel te doorgronden en hen te helpen het gewenste doel te bereiken. Zowel de coach als de mediator dienen daardoor beiden wijs en ervaren te zijn in de gebieden waar de mediation of coaching over gaat.
Wat is het verschil tussen een mediator en een coach?
Een mediator dient volledig neutraal te zijn. Terwijl een coach juist specifiek de gecoachte ondersteunt en helpt. Een coach mag dan ook nooit de mediator worden van een kwestie waarbij een partij een (eerder) gecoachte deelnemer is. Een mediator zou eventueel wel, mits heel duidelijk de rolwisseling is aangegeven en de andere partij uit de mediation daar duidelijk geen probleem mee heeft, als coach kunnen optreden.